Boxer..

Blev boxer för oss när det gäller fler kanaler:) känndes väldigt rätt och bra pris, + att boxern är inspelningsbar:) fick en postavi om att vi kunde hämta ut den idag så vi hoppar in i bilen och hämtar paketet som ser väldigt litet och lätt ut för att vara en boxer i, då visar det sig att det är bara den lilla antennen som vi skulle få på köpet  (eller jag tjatade mig till den ha ha ) Tjatade även till mig en gratis månad extra, så nu har vi fyra månader fritt:)

fredagkväll-choritzo gryta med varma mackor och en klick creme freiche, shit vad gott det blev...börjat gilla grytor..inte varit mycket för det innan, men edvin gillar det skarpt så det får bli mer av grytor, är ju ganska nyttigt med med alla grönsaker:)

imorgon blir det kalajs..edvins kusin fyller 7..herregud...vart tar tiden vägen? kommer ihåg när hon var nyfödd.


Potträning...

Läste lite på nätet om potträning och såg att vissa börjar vid t om 6 månders ålder, för mig låter det helt orimligt!! barn ska väl få vara barn i den åldern och har inte förmåga att fatta sånt då.. att skynda på något sånt är helt absurbt och det kan lika väl gå helt åt andra hållet! man brukar säga att det är rimligt att börja (givetvis när barnet visar intresse själv) vi har för bra blöjor i dag och det tar längre tid än förr, men vid 2-2,5 år tycker jag verkar rimligt att vara blöjfri (eller börja), men brukar tydligen ta längre tid för killar (vet inte varför), vi har en potta och även en pottbok som han har börjat vilja läsa och tycker det är jätte spännande när alla barnen i boken sitter på pottan hehe och i slutet finns det massa klistermärken som dom kan få klistrade på pottan varje gång dom varit duktiga:) lite gulligt... han börjar bli medveten om vad bajs och kiss e och kan komma och berätta att han har bajsat eller peka på typ min eller martins rumpa och säga att vi har bajsat ha ha (vi e dock blöjfria ha ha ha ). Till sommaren tycker jag verkar vara en perfekt tid o börja potträna (så får se hur intresset e då:).


Bak...

Varit och handlat en sväng och nu drog vi igång den nya assistenten från Bosch som vi fick i julklapp, blir ett filmjölksbröd så det håller sig saftigt till dagen efter också, gott med eget bröd till frukost imorgon, brukar verkligen aldrig baka bröd, tror jag kan räkna på mina fingrar hur många gånger jag gjort det i mitt liv. Däremot bakade mamma väldigt mycket när vi var små, och jag kommer ihåg hur gott det var med en ljummen nybakad macka med smör och ost på och varm choklad:)


Lyssna på detta och må bra...älskar rytmen i denna låten...

http://www.youtube.com/watch?v=b3gEHRENCHc


nedervåningen..

tycker det känns så dumt o säga källare nu när det snart är ett sällskapsrum där nere...källare för mig är där man annars förvarar sylt och mat och så ha ha så nu säger jag nedervåningen istället..vi måste ta o tapetsera lite där i helgen..känns som att vi står stilla o bara stampar ibland..men när vi väl tar tag i det så går det undan ganska bra ändå:) tanken är att vi ska dra en sväng till ikea och fixa ny säng till edvin och lite förvaring till hans rum...den "hålhyllan" han har på sitt rum känns sådär säker om han börjar klättra i den och vi har ingen större lust o mintera fast den eftersom vi e ganska trötta på den...någon som e sugen på den kanske?:P blir även soffor och nya soffklädslar till våra nuvarande soffor i vardagsrummet här uppe.. alltid kul o shoppa lite nytt...får se hur lång vi kommer som sagt:P

En sida jag kan rekomendera är www.houseofhedda.com


Vikt..

jag har inte tänkt så mycket på min vikt den senaste tiden...klart man skulle vilja gå ner sådär en 10 kilo, men jag har anlag för o gå upp i vikt och så fort jag tittar på typ en chipspåse så vips har man gått upp 5 kilo, jag är inte den som är speciellt mycket för godis, äter inte värst mycket när jag väl äter, märkt på senare tid att jag dock ätit ännu mindre än vanligt (ingen aning om varför) bara slog mig nu, för jag fick en kommentar igår om att jag blivit smalare? hmm...jag har ju inte vägt mig på ett tag så jag ställde mig på vågen och vips -6 kilo, glad överraskning! men nu e jag lite smårädd att jag ska börja tänka på vikt igen och när man tänker på det sväller man, tror inte man ska tänka så mycket...eller iallafall inte jag hehe.

Inget dagis denna veckan...edvin började veckan med en dunderförkylning plus kindtänder på g upp och då är man inget glatt barn...(bara när det händer saker precis hela tiden), sen ringde vi dagis idag och då sa dom att kom inte hit om ni inte vill ligga o spy med oss...typ torkade varandras spyor stackarna, så edvin får vara hemma hela denna veckan...

är grymt sugen på o börja plugga nu, pratade med tina igår och vi får väl ta natur b tillsammans kanske (har hört att den är svår??)  men jag vill så gärna börja plugga nu...bara matte b och natur b som drar mig för o göra det!




om man skulle..

Ja om man skulle börja blogga igen, jag har verkligen mina perioder! Just nu njuter jag lite av tillvaron när det går framåt i källaren, bara det är klart till sommaren så är vi nöjda...nu har jag hittat tapet..vet inte om det blir den ännu, men just nu är det den jag är ihop med!! en syrentapet från boråstapeter:)  de väggar och under trappan och kakelugnen som ska vara vit är nu målat, dock behöver väggarna en dos till! Kan riktigt se allt framför mig när allt e klart..så spännande att göra om lite, men det roligaste av allt e nog att åka till ikea när allt e klart...blir vita eketorp soffor (vägrar ha soffa som inte går o tvätta) och något mörkbrunt robust träbord, ja ock + lite krims krams till det, så ska det nog gå ihop till slut:)

det börjar närma sig vår!! eller jag hoppas på det nu iallafall.. valborg förra året kom det ju hit lite barndomsvänner med respektive och barn, funderar på o ha något sånt kalajs igen..det är ju inte ofta man samlar ihop alla och träffas (blir ju mer på sommaren)

Edvin har haft vattkoppor, vi hittade en liten prick när edvin skulle bada (på bröstet) och jag skojar inte om den blev dubbelt så stor på bara en timme...sen ploppade alla upp dagen efter, han fick bara 3 stora och resten små och de små var verkligen små..han hade ingen feber heller så han kom lindrigt undan, kanske för att han fortfarande är liten och inte lika medveten om kliningen, för börjar man klia så drar det ju igång..? ja nu e det avklarat iallafall:)


RSS 2.0